Schrijftraining ‘Prikkel je zintuigen’

Of je nu verhalen of een boek wil schrijven, voor een publiek of voor jezelf, voor iedere schrijver is een goede basis van belang. Bij Schrijftraining versterken we die basis. Je gaat aan de slag met verschillende technieken, je wordt je bewust van je eigen stem en ontdekt waar je graag over schrijft.

Meer info

Schrijftraining is een cursus van 5 tot 15 weken (basis en vervolg). Je krijgt iedere week nieuwe oefeningen en leert daarbij op een andere manier naar jezelf en je omgeving kijken. Je zet je zintuigen, geheugen en voorstellingsvermogen in om een situatie op papier zo tastbaar mogelijk te maken voor een lezer.

Het gaat in deze cursus vooral om de oefening. Ook krijg je opdrachten mee om thuis aan een tekst te werken op basis van het onderwerp van de week. In de les bespreken we de teksten. Feedback helpt je om inzicht te krijgen op wat werkt, wat niet werkt en hoe het eventueel nog anders kan. Schrijven in een groep werkt bovendien motiverend en levert waardevolle contacten op.

Plaats: Heerenveen en Leeuwarden

Lesduur: 2,5 uur (19.30 – 22.00 uur)

Aantal deelnemers: 4-8 personen. Bij kleinere groepen wordt er in overleg gekeken naar andere data of er wordt een cursus op maat samengesteld. Stuur een mailtje voor de mogelijkheden.

Aanmelden: via het inschrijfformulier, onder vermelding van de locatie naar keuze. Als er nog geen definitieve data bij een blok bekend zijn, meld je dan aan via het interesseformulier.

Data Schrijftraining (voorjaar 2018):

Schrijftraining wordt gegeven in blokken van vijf weken. Je kiest zelf of je één of meerdere blokken wil volgen. Niveau 1 en 2 zijn toegankelijk voor beginners. Niveau 3 en 4 alleen in overleg.

  • Leeuwarden (19.30-22.00 uur): Salon de Uil, Kleine Hoogstraat 14 Leeuwarden
  • Schrijftraining 1 – Ma 15 januari 2018 (15, 22 jan, 5, 12, en 19 feb) VOL
  • Schrijftraining 2 – Ma 26 maart 2018 (26 mrt, 2, 9, 16 en 23 april) VOL
  • Schrijftraining 3 – Ma 28 mei 2018 (28 mei, 4, 18 en 25 juni, 9 juli) VOL
  • Heerenveen (19.30-22.00 uur): Happy Hands Studios óf Trinitas Zalencentrum
  • Schrijftraining 1/2 – Wo mei/juni (Nieuwe data volgen nog) Inschrijven niet meer mogelijk

Data Schrijftraining (najaar 2018):

De data voor het nieuwe cursusjaar zijn bijna bekend. De vaste cursussen zullen worden gegeven in Heerenveen en Leeuwarden, maar via de Friese Bibliotheken kun je je alvast inschrijven voor een extra cursus Creatief Schrijven. Zowel in Leeuwarden als Sneek is er nog plek. Meld je aan voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste cursusdata.

  • Leeuwarden (19.30-22.00 uur): Salon de Uil, Kleine Hoogstraat 14 Leeuwarden
  • Schrijftraining 1 – Ma 8 oktober (Definitieve data volgen nog) Nog 8 plaatsen beschikbaar
  • Heerenveen (19.30-22.00 uur): Happy Hands Studios óf Trinitas Zalencentrum
  • Schrijftraining 1 – Wo 26 sep (Definitieve data volgen nog) Nog 8 plaatsen beschikbaar

Contact

Wil je eerst even proeven? Kijk op de agenda voor de kennismakingsworkshops of bij coaching voor individuele schrijfbegeleiding. Voor vragen kun je mailen naar: info@frieslandschrijft.nl.

< Workshops                |               Verhalen Schrijven >